De werkgeversverklaring, wat is het precies?

 

De werkgeversverklaring, wat is het precies? Eén van de meest bekende en beruchte documenten voor een hypotheekaanvraag is een werkgeversverklaring. Maar wat is het nu eigenlijk? En heb je altijd een werkgeversverklaring nodig?

Als ondernemer heb je geen werkgeversverklaring nodig, in alle andere gevallen wel. Dus ook als je een vast contract hebt! Op een werkgeversverklaring staat namelijk wie je werkgever is, waar deze is gevestigd en er staan gegevens op van jezelf. Verder nog wat voor dienstverband je hebt, wanneer je in dienst bent getreden en wat jouw jaarinkomen is. En ook waar jouw inkomen verder nog uit bestaat, zoals vakantiegeld of misschien een 13e maand.

Wanneer je een tijdelijk dienstverband hebt zal jouw werkgever een intentieverklaring moeten afgeven, dit is dus een onderdeel van de werkgeversverklaring en wordt vaak als hetzelfde gezien. Dat is dus niet het geval!

Een werkgeversverklaring is normaal 3 maanden geldig (net als alle andere inkomensstukken) en nu tijdelijk slechts 2 maanden door de Corona-crisis.

Een papiertje ingevuld door werkgever is toch ouderwets? Ja dat klopt, vinden wij ook. 

Gelukkig gaan we bij Helm & Heus Finance met onze tijd mee en is het in veel gevallen mogelijk om via brondata en de digi-D een groot gedeelte van de documenten te vervangen. Helaas werkt niet iedere geldverstrekker zo vooruitstrevend. Wij vragen de werkgeversverklaring altijd op, dat is het nadeel van meer dan 35 geldverstrekkers om uit te kiezen voor jouw ideale hypotheek match!

Wil je meer weten over jouw specifieke werkgeversverklaring? Wij leggen je graag alles uit! Maak een afspraak bij ons op kantoor in ‘s-Gravenzande of Naaldwijk. 

Maak een afspraak!