En meer…

Ik zoek een taxateur

Je woning taxeren of inzicht in de waarde van je huis? Wij zijn aangesloten bij het NWWI en kunnen je helpen aan het vinden van een geschikte taxateur. Een taxatierapport moet bijna altijd worden aangeleverd. De taxateurs van NWWI kunnen dat voor je betekenen! De kosten voor een rapport variëren tussen bedragen van € 500 tot € 600 (afhankelijk van de complexiteit). Inmiddels zijn ruim 4.600 NRVT geregistreerde taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Keuze maken

Knopen doorhakken. Voor veel mensen vaak een moeilijke keuze, want; hoe weet je dat je de goede keuze maakt? Wij maken deze keuze graag makkelijker voor je! Al een lange tijd werken wij samen met Helm & Heus de Makelaars in het Westland. Een onwijs fijne makelaar, die we je met het volste vertrouwen aanbevelen. Wil je in contact komen met de makelaars van Helm & Heus? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op!

Ik zoek een notaris

Wanneer je een woning koopt, is het verplicht om notarieel te laten vastleggen wat je koopt. Je woning is immers je onderpand voor je hypotheek.  De notaris is als enige bevoegd om een hypotheekakte en leveringsakte op te maken.

Het is aan te raden om een vergelijking te maken voordat je een keuze maakt. Deze kosten kunnen namelijk aardig variëren. Het zou zonde zijn als je daar achteraf zou achter komen, toch?

Keuze maken

Al voor een lange tijd werken wij samen met verschillende notariskantoren in het Westland die we je van harte kunnen aanbevelen. Wel zo gemakkelijk! Wil je weten met wie welke kantoren wij samenwerken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op!

 

Waarom een notaris?

 • Een notaris is gegarandeerd een onafhankelijke partij
  De notaris registreert de financiële verplichtingen die je aangaat en wat de gevolgen zijn als je deze niet nakomt.
 • Inzicht en duidelijkheid over de achtergrond
  Het is de taak van de notaris om exact uit te zoeken welke woning je koopt, of deze actie ook kan en mag. Hier komt veel uitzoekwerk bij kijken en dat kost tijd. Gemiddeld genomen zijn er zo’n 200 handelingen ervoor nodig om te komen tot het tekenen van de daadwerkelijke akte. En hiervoor betaal je notariskosten.
 • Geld depot
  De notaris is als onafhankelijke partij ook de aangewezen persoon om het geld voor je woning vast te houden totdat er vanuit het Kadaster duidelijkheid is dat het huis ook op jouw naam staat. Wanneer dit duidelijk is, maakt de notaris het geld over naar de verkopende partij.
 • Nieuw- en oudbouw: notariskosten
  Een bestaande woning koop je op basis van ‘kosten koper’ (k.k.) en daar komen dus ook kosten bij voor de notaris. Bij een nieuwbouwwoning zijn de notariskosten inbegrepen bij de koop. Je koopt je woning dan namelijk ‘vrij op naam’ (v.o.n.).
 • Fiscaal aftrekbaar
  Als je notariskosten hebt gemaakt, zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar.

Ik zoek een aankoopmakelaar

Een huis kopen? Spannend! Een grote stap én een flinke investering waar veel bij komt kijken. Wel zo fijn om in deze spannende fase ervan uit te kunnen gaan dat alles bij de aankoop van je nieuwe woning goed verloopt. Door een aankoopmakelaar in te schakelen kom je niet meer voor verrassingen te staan. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde werken wij veel samen met Helm & Heus de Makelaars. Met hun jarenlange ervaring doen ze niets liever dan jou te helpen bij de aankoop van je nieuwe woning. En weet je wat al helemaal fijn is? Je vindt Helm & Heus de Makelaars gewoon op hetzelfde adres als ons! Het gehele proces van aankoop  onder één dak; we maken het je graag zo makkelijk mogelijk!

Wat doet een aankoopmakelaar eigenlijk?

Klinkt natuurlijk allemaal erg fijn, maar wat doet een aankoopmakelaar nou precies? Daar hebben wij het antwoord op! Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Doordat een aankoopmakelaar altijd goed op de hoogte van de lokale woningmarkt is, weet hij/zij wat er te koop is en welke huizen er binnenkort in verkoop zullen komen. Hierdoor heb je meteen al een paar streepjes voor wanneer je zoekt naar een woning in een gewilde regio. 

De aankoopmakelaar helpt je van begin tot eind met de koop van een nieuwe woning. Vanaf het zoeken naar de woning tot de daadwerkelijke sleuteloverdracht; de aankoopmakelaar staat aan je zijde. Wil je toch liever een gedeelte zelf doen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt bijvoorbeeld zelf eerst zoeken naar een geschikte woning, maar op het moment dat het op de onderhandeling aankomt dit overdragen aan de makelaar. Een maatwerk takenpakket dat je wat ons betreft prima met elkaar kunt afstemmen. 

De voordelen van een aankoopmakelaar:

 • Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen.
 • Je hebt een expert aan je zijde.
 • Je krijgt een objectieve mening over een woning, zonder dat er emotie bij komt kijken.
 • Een aankoopmakelaar bespaart je enorm veel tijd, energie en regelwerk.

Helm en Heus de Makelaars

Bemiddeling bij de aan- en verkoop van woningen. Daarnaast het adres voor het uitvoeren van taxaties, een gratis woonadvies, huis en verhuur.

Deskundigheid op het gebied van bemiddeling bij aan- en verkoop bij woningen; daar kun je bij Helm & Heus de Makelaars van op aan! Het team begeleidt je van de eerste bezichtiging tot de daadwerkelijke eigendomsoverdracht bij de notaris. De waardebepaling, onderhandelingen, uitgebreid en advies; Helm & Heus de Makelaars begeleidt je soepel door het hele proces. Een woning huren of verhuren? Ook daarvoor ben je bij Helm & Heus de Makelaars aan het goede adres! 

Helm & Heus de Makelaars is door je jaren heen binnen de woningmakelaardij een bekende naam geworden. Door hun grote inzet en kennis van de woningmarkt hebben zij het vertrouwen gekregen van gemeenten, aannemers, projectontwikkelaars en talrijke particuliere opdrachtgevers. Als NVM-makelaar is de kwaliteit, deskundigheid van Helm & Heus de Makelaars altijd gegarandeerd! 

Op Funda scoort Helm & Heus de Makelaars maar liefst een 8,7 als aankoopmakelaar.

Meer over Helm & Heus de Makelaars? Klik hier!