Met minstens een ton overwaarde het nieuwe jaar in!

Er zijn nog nooit zo weinig woningen te koop geweest in het Westland! Er zijn tijden geweest dat Helm & Heus De Makelaar net zoveel woningen in de voorraad had als nu in het gehele Westland in totaal. Dat doet wat met de huizenprijzen….

In heel Nederland gaat maar liefst 35 procent met minstens een ton overwaarde het nieuwe jaar in! Elf procent heeft nu zelfs minstens twee ton overwaarde. Dit komt uit een data-analyse van ruime drie miljoen transacties op de woningmarkt door Kadasterdata.nl.

Vooral grotere woningen en appartementen in de Randstad hebben tenminste twee ton overwaarde. In ‘s-Gravenzande hebben we al diverse appartementen voorbij zien komen met een zeer hoge vierkante meter prijs. Ook in Naaldwijk zien we steeds hogere prijzen voorbij komen en ook hebben Monster, Kwintsheul en Honselersdijk te kampen met een schaarste aan woningen zoals nooit tevoren.

In Poeldijk stijgt het aantal inwoners overigens het hardst door de vele nieuwbouwprojecten die tegen Den Haag aan worden gebouwd zoals Van Buyten de Kreken en de Blauwe Kreken. Helaas zal er nog veel meer gebouwd moeten worden om aan de lokale vraag te kunnen voldoen.

Appartementen zoals De Rentmeester in Naaldwijk dragen bij aan de doorstroming op de Westlandse woningmarkt en gelukkig heeft Helm & Heus Nieuwbouw nog een aantal mooie projecten voor 2021 op de rol staan. Zie ook www.helmheusnieuwbouw.nl

Dat is leuk hoor al die overwaarde, maar wat moet je er mee? Daar vertellen wij je graag meer over.

Maak een afspraak!